Flexografi

Termen flexografi infördes 1952, tidigare kallades tekniken anilintryck. Flexografi är en högtrycksmetod, det vill säga de upphöjda ytorna infärgas och trycker direkt mot tryckbäraren. Till detta används klichéer som i huvudsak framställs av fotopolymer (en slags plast).

Fotopolymerklichéen monteras sedan på en cylinder för direkt överföring av färgen till tryckmaterialet. Sedan början av 1990 talet har utvecklingen gått snabbt framåt inom flexografin så att man idag kan konkurrera med offset och djuptryck.

På Gyback

1994 startade vi Gybäck Flexografi AB med inriktning på små och medelstora upplagor och att alltid hålla korta leveranstider. Utvecklingen på företaget har gått enormt frammåt och idag är vi 12 medarbetare. Vi har en modern och fantastisk maskinpark som tillsammans med maskinopperatörerna presterar tryckkvalité av toppklass!
Upplagorna kan variera från ett par hundra, upp till flera hundra tusen meter.

I vår maskinpark finns två WH Miraflex 8 färgs flexotryckpressar, en Proslit rullskärmaskin från Comexi och en Lemu omrullningsmaskin. Vi har även en laser tvätt för aniloxvalsar och med denna håller vi aniloxerna hela tiden fräscha så att vi har full koll på färgöverföringen i tryckpressarna. Denna tjänst erbjuder vi även andra flexotryckerier.

Till våra tryckpressar har vi ett stort antal klichéhylsor med rapportlängder från 380 upp till 1100 mm. Maximal tryckbredd är 1270 mm. Det tryckta materialet levererar vi på rulle till kund antingen direkt från pressen eller så skär vi till önskat format i vår rullskärmaskin.